Tarinamme

Tarinamme

Tarinamme alkoi 18 kesäkuuta 2006 Iisalmessa, kun Ville Huttunen ja kourallinen kamppailusta kiinnostuneita Savolaisia päättivät perustaa Vapaaotteluseura NHB Iisalmi Ry:n. Tahdoimme harjoitella vapaaottelua ja olimme kiinnostuneita itsepuolustuksesta, joten päätimme tehdä kaikkemme sen mahdollistamiseksi Iisalmessa.
Meitä kävi alku aikoina valmentamassa Suomalaisen Vapaaottelun ja Brasilialaisen jiu-jitsun pioneerejä, kuten Rogerio Rocha, Delcio Pereira, Lucio Linhares, Toni Valtonen, Rafael Domingos ja Greger Forsell.

Harjoittelimme aluksi entisen Iki-Asun tehtaassa, josta siirryimme harjoittelemaan Iisalmen liikuntahallin tatamille ja sitten pääsimme Iisalmen Urheiluvesojen kanssa jakamaan tilat väestönsuojassa, jossa harjoittelemme yhdessä vieläkin.
Harjoittelimme ahkerasti ja pärjäsimme kilpailuissakin varsin hyvin, Miikka Kauppinen oli silloin lähes pitelemätön lukkopainissa voittaen mm. amatöörien ja ammattilaisten Suomenmestaruuden vuonna 2010. Vapaaottelussa Miikka otteli menestyksekkäästi ammattilaisena mm. Suomen kovatasoisimmassa organisaatiossa Gagessä ja muissa kotimaisissa otteluilloissa.

Ville halusi elämään uusia haasteita ja lähti kehittämään osaamistaan Crossfit polulla, jossa hänellä on tällä hetkellä kaksi salia, Crossfit Kuopio ja Crossfit Iisalmi. Ville harjoittelee kanssamme vieläkin, kun työltään ehtii ja on purppuralla vyöllä BJJ:ssä.

Saimme uuden puheenjohtajan Tarmo Ruotsalaisesta vuonna 2011 ja aloimme panostaa vahvasti Brasilialaiseen jiu-jitsuun ja lukkopainiin.

Tarmon valmennuksessa Mihail Remshu voitti Suomenmestaruuden ADCC liiton lukkopaini kilpailuissa 2016, samana vuonna hän taisteli hopeaa No Gi Finnish Openissa. Otso Virolainen voitti BJJ:n nuorten Suomenmestaruuden 2017 ja Emil Halonen taisteli SM hopealle 2018. Tuomas Lappalainen taisteli sotilaiden SM hopealle vapaaottelussa syksyllä 2019 kahdella kuristuksella.

Tarmo on edennyt Brasilialaisessa jiu-jitsussa ruskealle vyölle ja valmentaa yhdessä purppuralla vyöllä olevan Joni Piipon kanssa painilajejamme. Mihail, Emil ja Tuomas harjoittelevat sinisellä vyöllä.

Vuonna 2016 seuran peräsimeen valittiin Matti Kokkonen ja päätimme alkaa panostamaan painilajien lisäksi potkunyrkkeilyyn. Ensimmäiselle peruskurssille 2017 tulikin yli 60 innokasta harrastajaa.

Vuonna 2018 Kalle Ålander voitti potkunyrkkeilyn Suomenmestaruuden ja Scandinavian open kilpailussa Oslossa kultaa alle 67 kiloisissa junioreissa. Mikko Hyvärinen voitti samoissa kilpailuissa Kicklight kultaa alle 75 kiloisissa.

2019 järjestimme potkunyrkkeilyn SM kilpailut Iisalmessa ja saimme uuden Suomenmestarin, kun Suvi Halonen taisteli makean voiton kotiyleisön edessä. Huhtikuussa Kalle Ålander sai ensimmäisen maailmancup mitalinsa sijoittumalla Unkarin maailmancupissa hopealle. Hanna Heiskanen ja Maija Lehtomäki ottelivat Scandinavian open mestareiksi kicklight säännöillä Oslossa.

Viime vuosina olemme saaneet oppia Suomen ja maailman huipulta, kun BJJ leirejä on vetänyt mm. Terho Virrankoski, Greger Forsell ja Tommi Pulkkanen. Potkunyrkkeily leirejä ovat vetäneet mm. Juha Saurama, Annu Riekkola, Teppo Laine, Teukka Ukkonen ja Korede Lawrence. Nyrkkeily oppia olemme saaneet mm Juho Haapojalta ja Sakari Lähderinteeltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *